• STREDNÉ SLOVENSKO

    načerpajte silu v
    nedotknutej prírode

  • MÚZPAS

    8 kultúrnych zážitkov
    s 1 pasom

  • COFFEE TOUR

    zažite neformálne potulky
    po banskobystrických kaviarňach

  • FOOD TOUR

    spoznajte chute
    Banskej Bystrice

  • Relax a wellness

    doprajte si oddych a
    načerpajte nové sily

Nezabudnuteľná svadba v regióne Stredné Slovensko

Nezabudnuteľná svadba v regióne Stredné Slovensko

Stredné Slovensko je obľúbený región s výbornou dostupnosťou, ktorý ponúka svojim návštevníkom veľké množstvo zážitkov počas celého roka. Výnimkou nie sú ani tie svadobné. Moderné hotely s exkluzívnymi službami, horské hotely v obkolesení prírody, romantické hrady a zámky, či gotické kostolíky dýchajúce atmosférou. Na Strednom Slovensku si vyberie miesto svojho dňa D naozaj každý!

Pre svoj manželský sľub si mnohí z nás vyberajú miesta podľa svojho vkusu alebo v blízkosti, kde žijú. Niektorí uprednostňujú civilné obrady na úrade alebo v prírode a iní si naopak nevedia predstaviť svadbu na inom mieste ako v kostole. Tri významné a atmosférou dýchajúce kostolíky nájdete aj v regióne Stredné Slovensko. Jedným z nich je drevený artikulárny kostol v Hronseku, ktorý nepochybne patrí medzi najobľúbenejšie miesta svadobných obradov. Jeho výnimočnosť ho zaradila aj medzi svetové kultúrne dedičstvo UNESCO. Niekoľko kilometrov ďalej v obci Čerín sa nachádza ďalší z malebných kostolíkov, ako stvorený na romantickú svadbu. Jeho najväčšou vzácnosťou sú ranogotické fresky, ktoré pochádzajú zo 14. a 15. storočia, a rovnako aj drevená zvonica zo 17. storočia. Len 8 km od Čerína v obci Zolná nájdete tretí z týchto gotických klenotov. Ide síce o malý jednoloďový ranogotický kostol, avšak vo svojom interiéri ukrýva gotické nástenné maľby. Patrí medzi najstaršie a zároveň aj najmalebnejšie kostoly v regióne.

Ak patríte k tým, ktorí by radšej chceli zažiť rozprávkovú svadbu na hrade, tak túto predstavu vám splní Hrad Ľupča v obci Slovenská Ľupča(obec Slovenská Ľupča). Svoje áno si môžete povedať v romantickom prostredí hradu v priestoroch Gizelinho domu, ktorý je pomenovaný po dcére cisárovnej Sisi a Františka Jozefa I. Gizelina sála je zariadená mobiliárom v štýle Ľudovíta XVI. Priestor dotvárajú historické hodiny so svietnikmi z konca 19. storočia (Paríž, Francúzsko) a obradný stôl talianskej proveniencie. Ďalším miestom ako stvoreným pre rozprávkovú svadbu je zámok v obci Vígľaš, neďaleko mesta Zvolen. Grand Vígľaš****, hotel a zámok v jednom je miesto, kde sa spája história spolu s luxusnými službami. Všadeprítomný nádych histórie a elegancie ešte viac umocní atmosféru svadby. Svadobný obrad sa môže uskutočniť v gotickej kaplnke alebo v rytierskej sále a vy tak prežijete rozprávkovú svadbu až do svitania, kedy na záver dňa padnete unavení pod baldachýn v jednej z romantických komnát.

Tak ako sú Donovaly obľúbeným strediskom zimných a letných športov na Strednom Slovensku, tak sú pre mnohých aj obľúbeným miestom svadieb. Táto dedinka ukrytá v objatí krásnych hôr, lesov a lúk vytvára najlepšie predpoklady pre nezabudnuteľnú svadbu. Či túžite po klasickom obrade v kostole alebo výnimočnej svadbe pod holým nebom, prídete si na svoje. V dedinke sa nachádza rímsko-katolícky kostolík sv. Jána Paduánskeho, v ktorom sa každý deň slúžia sväté omše vrátane tých svadobných. Ak túžite po svadbe v exteriéri, v lone nádherných Nízkych Tatier, personál Residence Hotel & Club**** Vám ju s radosťou pripraví. Výhľad na okolité pohoria počas obradu ho spraví skutočne výnimočným. Tím hotela vám bude k dispozícii počas plánovania celej svadby a pomôže vám s prípravou všetkého dôležitého. Pre váš veľký deň sú ideálne svadobné priestory Grand Restaurant alebo Diamond Hill Restaurant, kde sa nachádza aj zabudovaný tanečný parket.

Ak snívate o svadbe s veľkým počtom hostí, ale zároveň komfortným priestorom a službami na vysokej úrovni, rozhodnite sa pre svadbu v Hoteli Tenis**** vo Zvolene. Tento štýlový hotel disponuje miestnosťou, kde pohostíte až 200 osôb a ponúka tak komfort so špičkovou kvalitou služieb, ktorú pocítite na prvý dojem. Navyše, svojou vynikajúcou polohou na hlavnom ťahu Bratislava – Košice je tým správnym miestom.

Ak je Stredné Slovensko niečím skutočne vzácne a neopakovateľné, tak je to určite príroda. Neďaleko Banskej Bystrice, nad obcou Selce, nájdete pokojný areál Hotela Fuggerov Dvor, ktorý je zárukou nádhernej atmosféry a kvalitného servisu. Areálu dominuje romantické jazierko, ktoré udrie ako prvé do očí každému návštevníkovi. Atmosféru celého miesta dotvára aj vlastná minizoo hotela, kone a salaš. Interiér je tiež veľmi útulne zariadený a vytvára príjemný dojem.  Hotel ponúka priestory pre maximálny počet svadobných hostí 65, z toho 56 lôžok je pripravených na ubytovanie. . Ak túžite po krásnej svadbe mimo mestského ruchu, budú pre vás dobrou voľbou hotely ukryté v rozprávkovej prírode regiónu. Veľkou výhodou je možnosť usporiadania obradu priamo v exteriéri týchto hotelov, ktoré skutočne dýchajú tou pravou horskou atmosférou. Jedným z takýchto miest je horský Hotel Šachtička alebo Chata Lubetha za obcou Ľubietová. Ticho, žblnkotanie potoka, šum stromov a horský vzduch si zamilujete od prvej minúty. Na druhej strane, pre milovníkov sýtozelených trávnatých plôch a golfu bude ideálnou možnosťou svadba v Golf Resorte Tri Duby pri Sliači. Krásne a netradičné prostredie si vás získa na prvý pohľad. Navyše, pri pohľade z terasy na scenériu ihriska si budete pripadať ako vo filme.

Práve pre krásu prírody a výhľady, ktoré región ponúka, láka mnohých mladomanželov svadobné fotografovanie v prírode. Vlnité kopce a lúky Poľany, Nízkych Tatier, Kremnických vrchov alebo Veľkej Fatry ponúkajú jedinečné zábery s atmosférou. Šikovný fotograf dokáže na týchto miestach, v lone prírody, zachytiť tie pravé emócie počas dôležitého dňa mladomanželov. Veľmi zaujímavou lokalitou na svadobné fotenie je napríklad Lavička lásky pri obci Poniky, ktorá je obľúbeným miestom zaľúbencov, alebo Kalvária v Banskej Bystrici, ktorá ponúka pohľad na mesto ako na dlani. Vo Zvolene vyhráva romantický Zvolenský zámok alebo Pustý hrad, a rovnako atraktívnym je aj areál Arboréta Borová hora.

Región Stredné Slovensko má všetky predpoklady pre vystrojenie jedinečnej svadby, ktorú si zapamätajú všetci svadobčania. Najviac sa však vryje do pamäti vám, mladomanželom, pretože bude vašou vysnívanou!