Lokálne kaviarne, ktoré ponúkajú výberovú kávu a chutné zákusky

Lokálne kaviarne, ktoré ponúkajú výberovú kávu a chutné zákusky

Bystrická gastronomická gramotnosť je na vysokej úrovni a aj kvôli nej cestujú do mesta návštevníci z celého Slovenska. Prinášame vám naše obľúbené kaviarne v ktorých si vychutnáte lahodnú praženú kávu, ochutnáte rôzne dobroty a posedíte si v príjemnom prostredí.

Výklad káva & viac

Na Národnej ulici smerom na Námestie SNP vás očaria veľké presklené okná, džungľa zachránených rastlín z Kvetúlku a pôvodné tehlové steny. Výklad je industriálne miesto plné inšpirácie, dobrej hudby, kvalitných výrobkov a hlavne milých ľudí, ktorí sa radi postarajú o váš komfort. V ponuke majú okrem rôznych spôsobov prípravy káv a remeselných nápojov, kvalitné naturálne vína, ktoré máte možnosť vyskúšať na pravidelne organizovanej ochutnávke vín. Otvorení sú od minulého roka a už teraz sršia nadšenými zákazníkmi, ktorí sa doň radi vracajú.

Mlsnacava

Pražiareň Mlsnacava je koncept, ktorý sa nachádza pod tržnicou na hlavnom námestí v Banskej Bystrici. Zameriavajú sa na výrobu kávy najvyššej kvality, ktorá vás ohúri príjemnou vôňou a ešte lepšou chuťou. Už teraz jej kávu ponúkajú viaceré kaviarne nie len na Slovensku ale aj v v zahraničí. Nájsť ju môžete napríklad v Bratislave, v Leviciach, v Modre či na Telgárte. Vo svojom showroome vám ponúknu okrem ochutnávky káv, ktorú si u nich môžete rovno zakúpiť aj rôzne príslušenstvo na prípravu kávy a iný doplnkový tovar. Svoju ponuku rozšírili o chutné tartaletky a sušienky z dielne slovenských cukrárok.

The Fleck coffee roasters

Kaviareň s vlastnou pražiarňou ukrytá vo vnútrobloku jedného z Bystrických sídlisk. Hovoríme o overenom lokáli v príjemnom prostredí s výhľadom na fontánu, ktorý vám ponúkne moderný koncept s poctivou prípravou vlastnej kávy. The Fleck je obľúbené miesto viacerých Bystričanov, ktorí sem chodia relaxovať a osladiť si svoje sladké poháriky.

Poetika káva a koláčik

Poetickú dušu nejedného čitateľa poteší práve toto miesto. Kaviareň, ktorá sa nachádza oproti Štátnej vedeckej knižnici ponúka chutnú kávu a lahodné zákusky. Príjemná atmosféra prostredia vo vás vzbudí chuť na čítanie vašej obľúbenej knižky. Poetika je kaviareň v ktorej si oddýchnete a načerpáte sily na ďalší deň.

365.café labb

Hľadáte veľký otvorený priestor, vhodný na vymýšľanie nových nápadov alebo oddych po práci? Coworkingové komunitné centrum 365.labb sa nachádza na Lazovnej ulici pri hlavnom námestí. Konceptom sa líši od Bystrických lokálov, keďže sa v ich priestoroch organizujú viaceré vzdelávacie, motivačné a networkingové podujatia. (napr. Úvod do marketingu a sociálnych sietí, Rečový workshop, BBTHON, Pop-Up bazár, Maľovanie pri víne a pod.) Okrem iného ponúkajú lahodnú kávu, raw koláčiky a osviežujúce limonády.

Black coffee

Black coffee je útulná kaviareň v historickom centre Banskej Bystrice. Interiér miesta je zariadení do urbanistického štýlu. Priestor je prepojený s malou pekárňou, ktorá vám ponúka denne čerstvé pečivo. Kaviareň v ktorej môžete začať svoje deň lahodnou kávou a domácim zákuskom. V podvečer je toto miesto ako stvorené pre pohár kvalitného vína.

Barovňa Čarovňa

Do nášho pomyselného zoznamu si zaslúži patriť aj táto prevádzka. Čajovňa, ktorá ponúka okrem kvalitných sypaných zahraničných čajov aj chutnú kávu od miestnych pražiarov. Počas teplých mesiacov prevádzkujú letnú terasu na hlavnom námestí a aj preto si návštevu v nej nechá len málokto ujsť. Príďte si do Barovne vychutnať matcha latte alebo pestrú ponuku z rôznych čajových záhrad.