• STREDNÉ SLOVENSKO

    načerpajte silu v
    nedotknutej prírode

  • MÚZPAS

    8 kultúrnych zážitkov
    s 1 pasom

  • COFFEE TOUR

    zažite neformálne potulky
    po banskobystrických kaviarňach

  • FOOD TOUR

    spoznajte chute
    Banskej Bystrice

  • Relax a wellness

    doprajte si oddych a
    načerpajte nové sily

Jarný reštart na Strednom Slovensku

Jarný reštart na Strednom Slovensku

Po dlhej zime opäť prichádza jar, na ktorú sa všetci tešíme. Oslávte s nami jej príchod v srdci Slovenska. Pripravili sme pre Vás pár tipov, ako využiť veľkonočné sviatky a kde obnoviť energiu pre ďalšie mesiace. Ako sa hovorí: „Sto ľudí – sto chutí,“. Preto vám prinášam výber, v ktorom si nájdu pobyt nadšenci pre tradície, slobodné páry, rodiny s deťmi, skupiny priateliek i seniori.

Oáza pokoja a relaxu v Hoteli & Spa Resort Kaskady

Príďte regenerovať telo a myseľ k vyštudovaným terapeutom a masérom zo Slovenska, z ostrova Bali, Thajska, Indie a zo Srí Lanky, ktorí majú pre Vás pripravenú širokú ponuku masáží a procedúr, Vám pomôžu zbaviť sa zimnej únavy a dosiahnuť uvoľnenie. Pokiaľ si chcete užiť veľkonočný relax vo dvojici, pobyt Private Spa poskytujúci oddych v súkromných kúpeľoch v marockom štýle je to, čo potrebujete. Môžete sa tešiť na bylinkovú, mentolovú či fínsku saunu, tepidárium či ochladzovaciu jaskyňu s ľadopádom.

Tip na výlet: Neďaleko tejto oázy pokoja sa nachádza obec Hronsek, ktorá disponuje podobnou oázou pokoja. Nachádza sa tu Drevený artikulárny kostol Hronsek, ktorý pochádza zo 17. storočia a je jedným z posledných 5 evanjelických artikulárnych kostolov, ktoré na Slovensku zachovali. Vedeli ste, že pri jeho stavbe nebol použitý ani jeden klinec? Navyše len necelých 200 m od kostola sa nachádza Kaštieľ Hronsek a Vodný hrad, pamiatky, ktoré tiež určite stoja za návštevu.

Veľkonočný pobyt pre celú rodinu v Hoteli Tenis ****

Prežite veľkonočné sviatky v Hoteli Tenis, počas ktorých spojíte oddych, tradície a zážitky do jedného predĺženého víkendu. Tento rok si Hotel Tenis pre Vás pripravil pobyt pre dve dospelé osoby na 3 noci a ako bonus pobyt pre 1 dieťa do 3 rokov a 1 dieťa do 10 rokov zadarmo. V rámci pobytu sú pre Vás pripravené tradičné slovenské ale i zahraničné aktivity s animátormi, veľkonočná nedeľná grilovačka, voľný vstup do wellness centra, fitnes centra a golf, pondelková zábava s ľudovou hudbou, 10 % zľava na masáže, veľkonočná diskotéka, detský kútik s kinom a mnoho iného.

Tip na výlet: Pokiaľ vám ostane dostatok energie na nové dobrodružstvá, vyberte sa na výlet do Banskej Bystrice a navštívte najväčší športovo-zábavný park na Slovensku Bounce Park. Na ploche 4000m2 tu nájdete viac ako 50 rôznych atrakcií, od trampolín, lezeckých stien, detských atrakcií až po multifunkčné ihrisko s umelou trávou. Ak preferujete výlet za kultúrou a históriou, navštívte Zvolenský zámok postavený uhorským kráľom Ľudovítom z Anjou v 14. storočí. Vo svojich hradbách ukrýva krásnu Slovenskú národnú galériu.

Beauty dámska jazda v Residence Hotel & Spa Donovaly ****

Residence Hotel & Spa Donovaly ponúka pre dámy útek od tradičnej oblievačky v podobe dámskej jazdy zameranej na podporu Vašej krásy. Začína welcome drinkom, ubytovaním v luxusne zariadenej izbe, pokračuje ayurvédskou masážou pre krásu, okysličujúcou tvárovou kúrou a privátnym saunovým svetom. Celodenný relax zakončíte pozorovaním západu slnka s vychladeným sektom priamo na izbe. V rámci pobytu dostanete zľavu vo výške 30 %  na manikúru a 20 % na ďalšie hotelové wellness procedúry, voľný vstup do fitness centra a možnosť zapožičania športového vybavenia.

Tip na výlet: Vyzdvihnite svoju krásu tiež pobytom na čerstvom vzduchu a vyberte sa na turistiku do Veľkej Fatry. Na výber budete mať hneď z niekoľko vyhliadkových bodov: Majerova Skala, Vrch Krížna alebo Kráľová Skala. Z turistického chodníka ako aj zo samotných miest sa vám naskytnú nádherné výhľady na okolité vrcholy ako aj fatranské doliny. Na jedlo alebo vychladený drink môžete zájsť do horského hotela Kráľová studňa, aby ste nabrali silu na cestu naspäť.

Tradičná veľká noc na Donovaloch v Residence Hotel & Spa Donovaly ****

Okrem Beauty dámskej jazdy vám Residence Hotel & Spa Donovaly **** ponúka aj Veľkonočný pobyt s bohatým programom pre malých aj veľkých. Od štvrtka do pondelka na vás bude čakať animačný program, hľadanie kraslíc, kreatívne dielničky, pečenie sladkých dobrôt a mnoho ďalšieho. V piatok sa bude hrať o rodinný pobyt vo Veľkonočnom kvíze a počas veľkej sobotnej veselice sa môžete tešiť na tanečné vystúpenie a zatancovať si aj na ľudovú nôtu. V pondelok všetko vyvrcholí tradičnou Veľkonočnou oblievačkou. Súčasťou pobytu je 20 % zľava na všetky wellness procedúry.

Veľkonočný jarný reštart v kúpeľoch? Vyberte si z týchto dvoch!

Kedy naštartovať svoj organizmus po dlhých zimných mesiacoch, ak nie práve v čase osláv príchodu jari? Rezervujte si liečebný pobyt v kúpeľnom 3- hviezdičkovom Hoteli Palace v Kúpeľoch Sliač. Súčasťou pobytu sú liečebné procedúry: klasická masáž, minerálna vaňa, biovak, minerálny bazén, plynová injekcia a ako bonus rehabilitačný bazén. V cene je zahrnutá aj dobrovoľná konzultácia s lekárom. Je pre Vás pripravený aj bohatý kultúrny program v podobe Sláčikového tria, Veľkonočného hodovania a tanečnej veselice s ľudovou hudbou.

Tip na výlet: Kúpele Sliač sa nachádzajú v krásnom prírodnom prostredí medzi Slovenským Rudohorím a Kremnickými vrchmi. Svojou polohou sú ideálnym miestom odkiaľ môžete denne vyrážať na dobrodružné výlety s cieľom spoznávať rozmanitý okolitý región, jeho históriu, zvyky a prírodné krásy, ktoré sú jeho neoddeliteľnou súčasťou.

Presvedčili sme Vás už na niektorý typ jarného reštartu? Ak nie, Kúpele Brusno určite zmenia Váš názor. Príďte si vychutnať Veľkú noc a relax, ktorý ponúka pobyt v Kúpeľoch Brusno. Tradičnú šibačku vŕbovým prútom tento rok nahraďte pobytom zahŕňajúcim 4 liečebné procedúry, saunu, parný kúpeľ a rehabilitačný bazén. Cena zahŕňa aj konzultáciu s lekárom.

Tip na výlet: Pár kilometrov od kúpeľov sa nachádza Slovenská Ľupča nad ktorou sa týči národná kultúrna pamiatka, Hrad Ľupča. Založený bol v polovici 13. storočia uhorským kráľom Belom IV. V areáli hradu sa nachádza aj 62 metrov hlboká studňa, z ktorej dna vedie tunel vyúsťujúci neďaleko hradu.

Neváhajte a rezervujte si veľkonočný pobyt už dnes a doprajte svojmu telu jarný reštart. Pre viac tipov na výlety sledujte náš web www.centralslovakia.eu a facebook Central Slovakia. Región Stredné Slovensko je #radostspoznavat !